سرگرمی

بادنمای پارچه ای چیست و چه کاربردی دارد؟

بادنماها در اصل کیسه‌های پارچه‌ای هستند که به صورت مخروطی ناقص طراحی می‌شوند. از بادنما پارچه‌ای برای تعیین جهت و سرعت وزش باد استفاده می‌شود. اصولاً این نمونه از بادنماها را بر روی تیرک‌های عمودی نصب می‌کنند و در محلی که در معرض جریان هوا باشد، قرار می‌دهند.

زمانی که هوا از داخل این بادنماهای کیسه‌ای عبور می‌کند، بادنما منبسط شده و به شکل لوله‌ای در مسیر جریان هوا قرار می‌گیرد. با استفاده از بادنماهای پارچه‌ای به راحتی می‌توان سرعت وزش باد را تخمین زد. زیرا هر چه قدرت سرعت وزش باد بیشتر باشد، کیسه بازتر شده و شکل مدورتری به ظاهر خود می‌دهد.

وقتی از بادنما پارچه‌ای برای تعیین جهت وزش باد استفاده می‌شود، باید جریان هوا در امتداد، یا هم‌جهت با بادنما باشد. این جریان هوا اصولاً از قسمت عریض‌تر بادنما که دارای شکل مخروطی ناقص است شروع می‌شود، و به سطح مقطع آن که دارای عرض کمتری است ختم می‌شود.

به طور کلی برای نصب بادنما باید دقیقاً مسیری را انتخاب نمود که باد برخلاف جهت آن در وزش باشد. یعنی اگر کیسه بادنما در جنوبی‌ترین باز شود، این مسئله نشانگر آن است که باد از سمت شمال در حال وزیدن است.

انواع کاربردهای استفاده از بادنما پارچه‌ای

بادنماها در صنایع مختلفی استفاده می‌شوند. از جمله صنایع ورزشی، نظامی، هوانوردی، شیمیایی، حمل و نقل، تیم‌های شرایط اضطراری همچون شاخه‌های آتش‌نشانی شهری، صنعتی، فرودگاهی، دریایی، جنگلی و…، که در این محیط‌ها بیشتر به صورت تزئینی از بادنماها استفاده می‌شود.

مسئله‌ای که منجر می‌شود تا استفاده از بادنما در تیم‌های شرایط اضطراری محبوب شود، ارزشیابی فاکتورهای اولیه و ثانویه موثر در Size Up می‌باشد. به همین دلیل استفاده از بادنما پارچه‌ای می‌تواند در چنین صنایعی دارای کاربردهای مختلفی باشد.

یکی از فاکتورهای مهم در تعیین زمان Respond، مشخص نمودن سرعت وزش باد است. به راحتی با استفاده از این نمونه بادنماهای پارچه‌ای میزان توفیق یا شکست در انجام عملیات آتش‌نشانی را تشخیص داد. زیرا سرعت وزش باد در افزایش شدت و کاهش شدت حوادث بسیار تأثیرگذار است.

تصور کنید در محیط‌هایی همچون مراتع و جنگل‌ها، باد قادر است نوک شعله‌ها را خم نموده و به منابع سوخت جدید دست یابد. که همین مسئله سرعت حریق را در این محیط‌ها افزایش می‌دهد. در حالی که در محیط‌های شهری، سرعت وزش باد علاوه بر اینکه منجر به افزایش سرعت انتشار حریق می‌شود، می‌تواند مسیرهای خروج اضطراری را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا